Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KTSO), Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Trakya Kariyer Fuarı”nda açtığı stant büyük ilgi gördü. KTSO personelleri Sait Çetin ve Begüm Arslan tarafından standı ziyaret edenlere bilgiler verildi.
“Trakya Kariyer Fuarı” ile ilgili olarak Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
“Yetenek Her Yerde” teması ile ilk yılında, farklı bölgelerdeki 8 ilde, 87 üniversitenin iş birliği ile düzenlenen “Bölgesel Kariyer Fuarı” etkinlikleri, 2020 yılında da 130 üniversite iş birliği ile 10 farklı ilde gerçekleştirilecek organizasyonlarla devam ediyor.
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi destekleriyle Trakya Bölgesinde, ilk defa Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi iş birliğinde, “Trakya Kariyer Fuarı” adıyla düzenlenecek olan fuar, 24-25 Şubat 2020 tarihlerinde Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.
İnteraktif programıyla, birçok sektöre ait kariyer fırsatlarının, meslek bilgilerinin ve istihdam süreçlerinin paylaşılmasına imkan sağlayan ve özel sektörden yüzlerce firma ile kamu sektöründen çeşitli kurumları bir araya getiren “Trakya Kariyer Fuarı”, her bölümden öğrenci ve mezunlar ile vatandaşları Edirne’de, Trakya Üniversitesinde buluşturuyor. Trakya Kariyer Fuarı’nda, Trakya Bölgesi’nden ve ülkemizin farkı bölgelerinden olmak üzere 250’nin üzerinde firma ve kurum ile birlikte 10 bine yakın katılımcının yer alması bekleniyor. Fuarda katılımcılar, firma ve kurumlar tarafından açılacak bilgilendirme stantlarının yanı sıra mülakat, eğitim, seminer, örnek olay çalışması gibi etkinliklerden de yararlanabilecek. Temel hedefi üniversite adına bakılmaksızın tüm gençlere birer yetenek olduklarının hissettirilmesi olan “Yetenek Her Yerde” etkinlikleri ile ülkemizin her bölgesindeki üniversiteli gençler için niteliklerine uygun iş ve staj fırsatlarına erişim sağlanması ve istihdamın büyük oranını oluşturan KOBİ’lerin insan kaynakları ve yetenek kazanımı süreçleri hakkında farkındalıklarının ve kapasitelerinin artırılması amaçlanıyor. Üniversiteler bünyesindeki kariyer merkezlerinin daha aktif hale getirilerek, işverenler ile ilişkilerin güçlendirilmesini de amaçlayan etkinliklerde ayrıca, öğrencilerin meslekler ve sektörler hakkında bilgiye erişim imkanı ile doğru kariyer planlanması oluşturmaları ve firma ve kurum temsilcileri ile bire bir etkileşim sağlamaları gibi hedefler paylaşılıyor.
Özel sektör ve firmalar için de oldukça büyük avantaj ve kolaylıkları beraberinde getiren fuar organizasyonu, firmaların tanınırlığını ve marka değerini artırmalarına fırsatlar yarattığı gibi bünyelerinde ihtiyaç duydukları pozisyonlara uygun yetenekli öğrenciler ile karşılaşmalarına da imkânlar sağlıyor. İstihdamda kalitenin artması için öğrencilere kariyer planlaması konusunda yol gösterme ve mentörlük yapma amacına hizmet eden firmalar; fuar kapsamında gerçekleştirdikleri bilgilendirme, seminer ve atölye çalışması gibi etkinliklerle öğrencilere kolaylıkla ulaşarak onları yakından tanıyor ve çeşitli fırsatlarla buluşturabiliyor.
Kamu kurumlarına yönelik fırsatların da sunulduğu bölgesel kariyer fuarları, üniversite ve kamu kurumları arasında iş birliği bağlarının güçlendirilmesine zemin hazırladığı gibi bugüne kadar 70 binden fazla genç yeteneği 351’i kamu kurumu olmak üzere 1315 işveren ile buluşturdu. Trakya Kariyer Fuarı’na katılan öğrenci ve mezunlar ile firmalar ayrıca, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı destekleriyle üniversitelerin hizmetine sunulan ve öğrenci ve mezunların işverenler ile zaman ve mekândan bağımsız, sürekli iletişim kurmalarını sağlayan çevrimiçi kariyer platformu “Yetenek Kapısı”na üyelik ve kullanım avantajlarına da sahip oluyor.”