Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik Kapsamında T.C. Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yazısı gereği; Yönetmeliğin Geçici 1’inci maddesinde 27/8/2024 tarihi itibarıyla ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretine ilişkin gelir veya kurumlar vergisi ya da meslek odası kaydı bulunan işletmeler adına 1/3/2025 tarihine kadar yapılan Yetki Belgesi Başvuruları’nda LİSE MEZUNİYETİ şartının aranmayacağı ve Bakanlığın bu tarihi 6 aya kadar uzatmaya yetkili olduğu düzenleme altına alınmıştır. Anılan düzenlemenin Bakanlığa verdiği yetkiye istinaden söz konusu hükümde 1/3/2025 olarak belirtilen Yetki Belgesi Başvuru Süresi 1/9/2025 tarihine kadar (6 ay süreyle) uzatılmıştır.
Bununla birlikte, bahse konu süre uzatımı, yalnızca Yetki Belgesi Başvuru süresine ilişkin olup lise mezuniyeti muafiyetinden faydalanmanın ön koşulu olan 27/8/2024 tarihi itibarıyla ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretine ilişkin vergi veya meslek odası kaydı bulunmasına yönelik düzenlemede herhangi bir değişikliğe gidilmemiştir.
Bu itibarla, 27/8/2024 tarihi itibarıyla motorlu kara taşıtı ticaretine ilişkin NACE koduyla gelir veya kurumlar vergisi ya da meslek odası kaydı bulunan gerçek kişi işletmelerde söz konusu tarihteki işletme sahibi; tüzel kişi işletmeleri ve şubelerde ise anılan tarihte ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti faaliyetlerini yürüten yetkili temsilcilerden biri tarafından 1/9/2025 tarihine kadar yapılacak Yetki Belgesi Başvuruları’nda mezuniyet şartı aranmayacaktır.
Motorlu Kara Taşıtları Ticareti Yönetmeliği Kapsamında Lise Mezuniyeti Muafiyeti Süre Uzatımı Hakkında

Önceki yazı
Yönetim Kurulu Başkanımız Soner Ilık, Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. (GTİ) 2024 Yılı Olağan Genel Kurulu’na katıldı
Sonraki yazı
“Bu özel günleri sevgiyi çoğaltmak ve hayata yayabilmek adına bir fırsat olarak görmeliyiz”
Son Yazılar
- “Bölgemizin Ticaret Hacmini Büyütmek ve İhracatçımızın Önünü Açmak İçin Ortak Akılla Hareket Etmeye Devam Edeceğiz” 17 Eylül 2026
- “Kırklareli’nin Üretim Gücünü Artıracak Her Çalışmanın, Üreticimize ve Şehrimizin Ekonomik Geleceğine Katkı Sağlayacağına İnanıyoruz” 17 Eylül 2026
- Yeni Parti Milletvekilleri Gökçe Gökçen ile Turan Taşkın Özer, Kırklareli TSO’nın “Şeref Defteri”ni İmzaladı 17 Eylül 2026
- “Kırklareli’nin Geleceğine Katkı Sunacak Her Türlü Yapıcı Görüşme ve Diyaloğu Değerli Buluyoruz” 17 Eylül 2026
- Kırklareli Peyniri’nin Ulusal ve Dijital Mecralarda Tanıtılması İçin İşbirliği Protoklü İmzalandı 17 Eylül 2026
Kategoriler
- Bilgiler (2)
- Duyurular (376)
- Gelişen Kent Kırklareli (11)
- Genel (11)
- İhracat (5)
- silider (2.732)
- Turizm (1)
- Turizm Kenti Kırklareli (3)
- Uncategorized (23)
- Üretim Kenti Kırklareli (3)
- Yaşayan Kent Kırklareli (2)
- yenislider (6)


