Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı ve Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Soner Ilık, Trakya Kalkınma Ajansı ve Trakya Üniversiteler Birliği tarafından düzenlenen “3. Trakya AR-GE ve Teknoloji Proje Pazarı Yarışması”nın Final Etkinliği’ne katıldı. KTSO Başkanı Soner Ilık “VIP (Very Important Pharmacogene) Tanı Kiti” Projesi ile yarışmada 4’ncü olan Özlem Erol Tınaztepe’ye ödülünü verdi.
11 Aralık 2019 Çarşamba günü saat 11.00’de Kırklareli Üniversitesi Eski Rektörlük Merkezi Salonu’nda yapılan ve yoğun katılımla gerçekleşen “3. Trakya AR-GE ve Teknoloji Proje Pazarı Yarışması”nın Final Etkinliği’ne; Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık, Kırklareli İl Genel Meclisi Başkanı Aydın Karakoç, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden Rektör Yrd. Prof. Dr. Ahmet Erdem ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nden temsilen öğretim üyeleri, kamu kurumlarının temsilcileri, öğrenciler, davetliler ve basın mensupları katıldı.
Saygı Duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunulmasının ardından yapılan protokol konuşmalarından sonra “3. Trakya AR-GE ve Teknoloji Proje Pazarı Yarışması”nda 55 Proje arasında projeleri ilk 10’a kalan finalistler projelerini jüri üyelerine ve katılımcılara sundular.
İlk 10’a kalan finalistlerin 5 tanesi Trakya Üniversitesi’nden, 3 tanesi Kırklareli Üniversitesi’nden, 2 tanesi ise Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nden yarışmaya katıldı.
Yapılan değerlendirmeler sonucunda ilk 5’e girmeye hak kazanan proje sahiplerine Trakya Kalkınma Ajansı tarafından “Ticarileştirme Desteği” kapsamında para ödülleri verildi.
Yarışma sonucunda birincilik ödülü olan 25.000 TL’yi “Akıllı Cam Üretimi İçin Spey Kaplama Cihazı Geliştirilmesi” Projesi, 20.000 TL’yi “Güneş Simülatörlü Gıda Kurutma Makinesi” Projesi, 15.00 TL’yi “Seramik Dolgulu Poliüretanın Elyaf Yüzeye Kompoze Edilmesiyle Zırh Üretimi” Projesi, 10.000 TL’yi “VIP (Very Important Pharmacogene) Tanı Kiti” Projesi, 5.000 TL’yi “Bulut Tabanlı Sanal Gerçeklik Seti: Evreni Keşfet” Projesi kazandı.
Yarışma İlk 10’a giren finalistlerle protokol üyelerinin toplu hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.