Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (KTSO) yapılan açıklamada, Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen program ile 9 Aralık 2019 Pazartesi günü 10.00-13.00 saatleri arasında “Zeytinyağı Tadım Eğitimi” düzenleneceği belirtildi.
Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
“Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin koordinatörlüğünde Dr. Suzan Kantarcı Savaş tarafından yapılan “Zeytinyağı Tadım Eğitimi” Programı’nın üçüncüsü 9 Aralık 2019 Pazartesi günü 10.00-13.00 saatleri arasında Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi, Eğitim Salonu, Kırklareli Üniversitesi Kayalı Kampüsü’nde düzenlenecek.
Programda; “Anadolu topraklarında yetişen günlük hayatımızda soframızdaki zeytin çeşitleri nelerdir?”, “Zeytin meyvesinden zeytinyağına nasıl üretilir?”, “Zeytinyağı nedir?”, “Zeytinyağının kalitesini nasıl anlarız?”, “Zeytinyağının kalitesi nasıl belirlenir?”, “Zeytinyağının kalite sınıfları nelerdir?”, “Duyusal analiz nedir?”, “Zeytinyağının duyusal analizi nasıl yapılır?” konularında bilgiler verilecek.
Eğitim esnasında farklı kalite çeşitlerinde zeytinyağları tadılacak. Eğitime gelmeden önce, sabah kahvaltısında tat alma duyularınızı yoran yoğun aromalar içeren bir kahvaltı yapmamanızı, koku alma duyularınızda duyu körlüğü oluşmaması için parfüm, deodorant, kolonya, tıraş losyonu veya herhangi bir başka güçlü koku içeren kozmetik ürünü kullanmamanızı ve sigara içmemenizi rica edildi.
Eğitim ücreti 200 TL’dir ve 15 kişilik kontenjanla sınırlıdır. Eğitime katılmak isteyenlerin https://sem.klu.edu.tr/blog/zeytinyagi-tadim-egitimi-2 linkte yer alan ön kayıt formunu doldurmaları gerekmektedir. Kesin kayıtlar eğitim ücreti banka hesabına yatırılınca tamamlanacaktır. Yeterli kontenjan sağlanamadığı takdirde eğitim açılmayacaktır. Bu durumda yatırılan ücret iade edilmektedir.
Daha detaylı bilgi için; İnstagram: @klu_sem veya Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin 444 40 39 / 1067 nolu numarası aranabilir.”