+9 (0288) 212 43 25
ktso@kirklarelitso.org.tr
  • Hakkımızda
    • Organizasyon Şeması
    • Oda Tarihçesi
    • Meclis
    • Yönetim Kurulu
    • Meslek Komiteleri
    • Kurul ve Komisyonlar
    • Çalışma Arkadaşlarımız
    • Vizyon / Misyon / Politikalarımız
    • KVKK Aydınlatma Metni
  • Oda Hizmetleri
    • Ticaret Sicil İşlemleri
      • Limited Şirketleri
      • Anonim Şirketler
      • Kooperatif Şirketler
    • Oda Sicil İşlemleri
      • Yerli Malı Belgesi
      • Kapasite Raporu
      • Sayısal Takograf
      • K Belgesi
      • Fatura Tasdik
      • Sigorta Levhası
    • Dış Ticaret
      • Ülke Raporları
      • Faaliyet Raporları
      • İhracatçı Firmalar
      • Dış Ticaret Verileri
      • Dış Ticaret İstihbarat Merkezi
    • Diğer Hizmetler
      • Fire ve Zayiat Oranları
      • Vize İşlemleri
      • Tarifeler
  • ONLINE İŞLEMLER
  • Haberler & Bültenler
    • HABERLER
    • Duyurular
    • Aylık Bültenler
  • İletişim
Türkçe
English

“Ülkemizin kalkınması, ödenen vergiler ile sağlanmaktadır”

26 Şubat 2020

Vergi Bilinci’nin oluşturulması için birçok faaliyetlerin yapıldığı 24 Şubat-01 Mart tarihleri arasında kutlanan “Vergi Haftası” etkinlikleri kapsamında Kırklareli Defterdarlığı tarafından Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’na (KTSO) ziyaret gerçekleştirildi.

26 Şubat 2020 Çarşamba günü saat 14.30’da gerçekleştirilen ziyarette; Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, KTSO Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Serkan Keser, Fırat Altıntel, Yönetim Kurulu Üyeleri Nihat Bıyıklı, Ertan Özbek ve Hüsnü Güngör Akarca tarafından; Kırklareli Defterdarı Mehmet Durusoy, Defterdar Yardımcısı Günay Polat, Vergi Dairesi Müdürü Birol Güçkan, Muhasebe Müdürü Mustafa Sarıçiçek, Gelir Müdürü Rıdvan Kovankaya ve Personel Müdür Yardımcısı İclal Aydın misafir edildi.

Kırklareli Defterdarı Mehmet Durusoy “Vergi Haftası” dolayısıyla gerçekleştirilen ziyarette Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık’a çiçek takdim etti.

* KTSO Başkanı Soner Ilık; “Vergi ödemek bir vatandaşlık görevidir”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Ilık, Türkiye’nin kalkınması, kamu hizmetlerinin vatandaşa daha etkin şekilde ulaşması ve gelecek nesillerin daha müreffeh bir ortamda yaşamasının ödenen vergiler ile sağlanacağını vurguladı.

Başkan Ilık yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:

“Vergi, ülkelerin büyüyüp gelişmesine doğrudan etki eden en önemli gelir kaynağıdır. Ülkemizin kalkınması, kamu hizmetlerinin vatandaşa daha etkin bir şekilde ulaşması ve gelecek nesillerin daha müreffeh bir ortamda yaşaması ödenen vergiler ile sağlanmaktadır.

Kamu hizmetlerinin, seri ve etkin bir şekilde yürütülebilmesi için gerekli olan finansman kaynağının sağlanmasında vergi gelirleri çok büyük önem taşımaktadır. Vatandaşlarımız kazandıklarının bir kısmını vergi olarak devlete ödemelidir. Bu ödemeler sayesinde vatandaşlarımıza yapılan hizmetlerde artacaktır. Devletimizin en büyük gelir kaynaklarından birisi olan vergi, kalkınmanın temelini oluşturmaktadır.

Herkes, mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür. Vergi ödemek bir vatandaşlık görevidir. Ödemiş olduğumuz vergiler sonuçta hizmet olarak bizlere geri dönmektedir. Çocuklarımıza daha iyi bir eğitim, daha güvenli bir gelecek bırakmak istiyorsak vergilerimizi tam ve zamanında ödeme gayreti içerisinde olmalıyız.

Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla her yıl Şubat ayının son haftası “Vergi Haftası” olarak kutlanmaktadır. Köklü bir Vergi Bilinci’nin oluşmadığı ve vergide gönüllü katılımın sağlanamadığı bir toplumda yeterli seviyede vergi toplanamayacağı açıktır.

Bu sebeple Vergi Haftası, halkımızda Vergi Bilinci’nin oluşturulması, idare ile mükellef arasında sağlıklı güven ortamının sağlanması ve verimli bilgi akışının gerçekleştirilmesi yönünden büyük önem arz etmektedir.

Vergi Haftası vesilesiyle Defterdarlık bünyesinde görev yapan tüm personelimizi özverili çalışmalarından dolayı tebrik eder, tüm vergi mükelleflerimize bol kazançlar dilerim.”

Görüntüleme 127
Önceki yazı
Bursa AB Online Akademi’ye Yeni Dönem Kayıtları 6 Mart’ta sona eriyor
Sonraki yazı
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık TOBB Genç Girişimciler Kurulu Üst Kurulu’na seçildi

Son Yazılar

  • “Geçmişimizden aldığımız güç ve ilhamla ilerlerken, en büyük güvencemiz gençlerdir” 19 Mayıs 2025
  • “Kırklareli TSO Bölgesel Topluluk Merkezi İstasyon Kırklareli”, “Nesne Yönelimli Programlama (OOP) Eğitimi”ne Ev Sahipliği Yaptı 18 Mayıs 2025
  • Kırklareli OSB Personel (Elektrik Mühendisi) Alım İlanı 16 Mayıs 2025
  • Kırklareli OSB Personel (İnşaat Mühendisi) Alım İlanı 16 Mayıs 2025
  • Başkanlarımız Ilık ile Özsan, “TOBB 2025 Yılı Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Takdim Töreni”ne katıldı 16 Mayıs 2025

Kategoriler

  • Bilgiler (2)
  • Duyurular (287)
  • Gelişen Kent Kırklareli (11)
  • Genel (4)
  • İhracat (5)
  • silider (1.814)
  • Turizm (1)
  • Turizm Kenti Kırklareli (3)
  • Uncategorized (23)
  • Üretim Kenti Kırklareli (3)
  • Yaşayan Kent Kırklareli (2)
  • yenislider (6)
Cumhuriyet Mahallesi, 32. Sokak, Karabulut Yapı Sitesi, No:2A / A Blok, Zemin Kat No:38 Merkez/KIRKLARELİ
(0288) 212 43 25
ktso@kirklarelitso.org.tr
Facebook
Instagram
X

Son Gelişmeler

“Geçmişimizden aldığımız güç ve ilhamla ilerlerken, en büyük güvencemiz gençlerdir”
Yesterday, 08:00
“Kırklareli TSO Bölgesel Topluluk Merkezi İstasyon Kırklareli”, “Nesne Yönelimli Programlama (OOP) Eğitimi”ne Ev Sahipliği Yaptı
18 May, 10:49
Kırklareli OSB Personel (Elektrik Mühendisi) Alım İlanı
16 May, 11:42

HAKKIMIZDA

  • Organizasyon Şeması
  • Oda Tarihçesi
  • Meclis
  • Yönetim Kurulu
  • Meslek Komiteleri
  • Kurul ve Komisyonlar
  • Çalışma Arkadaşlarımız
  • Vizyon / Misyon / Politikalarımız

© 2024 Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası | Her Hakkı Saklıdır. | Uygulama & Tasarım RenkAs Bilişim