Ulusal Basın’a da yansıyan Şeytan Deresi’ndeki Balık Ölümleri ile ilgili konuyu yakından takip ediyoruz. Konu ilgili makamlarca ele alınmış, soruşturma başlatılmış ve dereden alınan numuneler üzerinde incelemeler yapılmaktadır.Konu ile ilgili incelemeler sürerken medya organlarına yansıyan haberlerde kirliliğin meydana gelmesinde Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nin veya OSB de faaliyet gösteren bir firmanın ihmal ya da kastının olabileceği gibi iddialar da yer almaktadır.
Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi, sürekli aktif durumda olan ve kapasitesi yeterli bir arıtma tesisine sahiptir. Arıtma tesisinden çıkan tüm atık su analiz sonuçları (2 saatlik ve 24 saatlik numune alımlarında) özellikle pH ve kimyasal oksijen ihtiyacı başta olmak üzere tüm parametreler limit değerlerinin altındadır. Arıtma tesisinden bırakılan su doğa ve insan yaşamı için herhangi bir tehlike oluşturmamaktadır.
Konu ile ilgili çalışmalar tamamlanmadan basında yer alan haberlerde Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nin adının geçmesi konunun yanlış anlaşılmasına sebep olabilir. Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası olarak kalkınmayı önemsediğimiz kadar doğamızın korunmasını ve toplum sağlığını da önemsiyoruz.
Süreci yakında takip ettiğimizi belirtmek isteriz. Herhangi bir ihmal ya da kasıt durumu söz konusu ise böyle bir olayın bir daha yaşanmaması adına gerekenleri yapacağız.
Şeydan Deresi’ndeki Balık Ölümleri ile ilgili kamuoyu bilgilendirmemiz

Önceki yazı
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası 725 Aile’ye yardım elini uzattı
Sonraki yazı
“Oda Üyelerimizi İftar Sofralarımızda buluşturacağız”
Son Yazılar
- “Kırklareli’mize değer katan isimleri unutmuyor, gönül bağlarımızı güçlendiriyoruz” 22 Mayıs 2026
- “Şehirler Arası Güçlü İş Birliği ve Ortak Akıl, Türkiye Ekonomisinin Kalkınmasına Büyük Katkı Sunacaktır” 22 Mayıs 2026
- “TOBB 82. Genel Kurulu’nda Kırklareli İş Dünyasının Gücünü ve Hedeflerini En Güçlü Şekilde Temsil Ettik” 22 Mayıs 2026
- “İş dünyamızın beklentilerini ve çözüm önerilerini en üst platformlarda kararlılıkla dile getiriyoruz” 22 Mayıs 2026
- Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksek Okulu Yapım İşi İhalesi 22 Mayıs 2026
Kategoriler
- Bilgiler (2)
- Duyurular (361)
- Gelişen Kent Kırklareli (11)
- Genel (10)
- İhracat (5)
- silider (2.553)
- Turizm (1)
- Turizm Kenti Kırklareli (3)
- Uncategorized (23)
- Üretim Kenti Kırklareli (3)
- Yaşayan Kent Kırklareli (2)
- yenislider (6)


