Şeydan Deresi’ndeki Balık Ölümleri ile ilgili kamuoyu bilgilendirmemiz

Ulusal Basın’a da yansıyan Şeytan Deresi’ndeki Balık Ölümleri ile ilgili konuyu yakından takip ediyoruz. Konu ilgili makamlarca ele alınmış, soruşturma başlatılmış ve dereden alınan numuneler üzerinde incelemeler yapılmaktadır.Konu ile ilgili incelemeler sürerken medya organlarına yansıyan haberlerde kirliliğin meydana gelmesinde Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nin veya OSB de faaliyet gösteren bir firmanın ihmal ya da kastının olabileceği gibi iddialar da yer almaktadır.
Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi, sürekli aktif durumda olan ve kapasitesi yeterli bir arıtma tesisine sahiptir. Arıtma tesisinden çıkan tüm atık su analiz sonuçları (2 saatlik ve 24 saatlik numune alımlarında) özellikle pH ve kimyasal oksijen ihtiyacı başta olmak üzere tüm parametreler limit değerlerinin altındadır. Arıtma tesisinden bırakılan su doğa ve insan yaşamı için herhangi bir tehlike oluşturmamaktadır.
Konu ile ilgili çalışmalar tamamlanmadan basında yer alan haberlerde Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nin adının geçmesi konunun yanlış anlaşılmasına sebep olabilir. Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası olarak kalkınmayı önemsediğimiz kadar doğamızın korunmasını ve toplum sağlığını da önemsiyoruz.
Süreci yakında takip ettiğimizi belirtmek isteriz. Herhangi bir ihmal ya da kasıt durumu söz konusu ise böyle bir olayın bir daha yaşanmaması adına gerekenleri yapacağız.
Son Yazılar
- “Büyük bir cesaret ve özveriyle görev yapan kahraman itfaiyecilerimiz toplumumuzun en güvenilir teminatıdır” 25 Eylül 2026
- İnşaat Sektörümüzün Güçlenmesi, Kırklareli Ekonomisinin Gelişimine Önemli Katkı Sağlayacaktır” 24 Eylül 2026
- “İş Dünyamızın Görüş ve Önerileri, Kırklareli’nin Geleceği İçin Büyük Önem Taşıyor” 24 Eylül 2026
- “Güneş enerjisi sistemleri yalnızca enerji üretimi açısından değil, sürdürülebilir yapıların oluşturulması içinde değerlendirilmelidir” 24 Eylül 2026
- Yönetim Kurulu Başkanımız Soner Ilık, İnşaat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilciliği ile oda üyelerine yönelik “İş Birliği Protokolü” imzaladı 24 Eylül 2026
Kategoriler
- Bilgiler (2)
- Duyurular (376)
- Gelişen Kent Kırklareli (11)
- Genel (11)
- İhracat (5)
- silider (2.752)
- Turizm (1)
- Turizm Kenti Kırklareli (3)
- Uncategorized (23)
- Üretim Kenti Kırklareli (3)
- Yaşayan Kent Kırklareli (2)
- yenislider (6)


