“Ramazan Ayı’nın müjdecisi olan Berat Kandili’ne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz”

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, 24 Şubat 2024 Cumartesi günü akşamı idrak edilecek olan “Berat Kandili” dolayısıyla yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:
“Ramazan Ayı’nın müjdecisi olan Berat Kandili’ne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mübarek geceler, bizlere akıp giden hayatta durup düşünme, özümüze dönme ve gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunar. Allah’a ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatır, bu görevlerimizi ihmal edip etmediğimizi sorgulayıp hata ve günahlarımızdan uzaklaşma imkânı sağlar. Böylesine huzurlu ve önemli bir geceyi iyilikle değerlendirmek manevi açıdan büyük önem taşır.
Kandiller insanlarımızın kalplerini birbirine yaklaştıran ve dayanışma duygularını arttıran, manevi dünyamızın aydınlanmasına vesile olan çok özel gecelerdir. Berat gecemiz de biz Müslümanlara; nefislerimizi terbiye edebilmek, vicdan muhasebemizi yapabilmek, kötülüklerden arınmak, hatalarımızı telafi yolunda çabalamak fırsatı sunulmaktadır. Bu mübarek gece aynı zamanda, kırgınlıkları ve küskünlükleri unutmak, birliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirmek için de bir vesiledir. Berat, borçtan kurtulma, temize çıkıp aklanma, ceza veya sorumluluktan kurtulma anlamına gelmektedir. Bu geceler Müslümanlar için bir fırsat gecesidir. Müslümanlar olarak böylesine önemli bir günün feyz bereketinden istifade etmeliyiz.
Berat Kandili vesilesi ile başta üyelerimiz olmak üzere Kırklarelili hemşehrilerimizin, Türk Milleti’nin ve tüm İslam Alemi’nin Berat Kandili’ni kutluyor, bu kutlu gecenin her şeyden önce sağlık, huzur, bereket ve tüm insanlığa güzellikler getirmesini, barış ve huzura vesile olmasını temenni ediyorum.”
Son Yazılar
- “Büyük bir cesaret ve özveriyle görev yapan kahraman itfaiyecilerimiz toplumumuzun en güvenilir teminatıdır” 25 Eylül 2026
- İnşaat Sektörümüzün Güçlenmesi, Kırklareli Ekonomisinin Gelişimine Önemli Katkı Sağlayacaktır” 24 Eylül 2026
- “İş Dünyamızın Görüş ve Önerileri, Kırklareli’nin Geleceği İçin Büyük Önem Taşıyor” 24 Eylül 2026
- “Güneş enerjisi sistemleri yalnızca enerji üretimi açısından değil, sürdürülebilir yapıların oluşturulması içinde değerlendirilmelidir” 24 Eylül 2026
- Yönetim Kurulu Başkanımız Soner Ilık, İnşaat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilciliği ile oda üyelerine yönelik “İş Birliği Protokolü” imzaladı 24 Eylül 2026
Kategoriler
- Bilgiler (2)
- Duyurular (376)
- Gelişen Kent Kırklareli (11)
- Genel (11)
- İhracat (5)
- silider (2.752)
- Turizm (1)
- Turizm Kenti Kırklareli (3)
- Uncategorized (23)
- Üretim Kenti Kırklareli (3)
- Yaşayan Kent Kırklareli (2)
- yenislider (6)


