“Özel eğitim ile otizmli çocuklarımız toplumsal hayata kazandırılmaktadır”

“2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” dolayısıyla açıklamada bulunan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık; “Otizm, yaşamın erken dönemlerinde kendini gösteren ve sosyal ilişkilerde, iletişim kurmada, davranış kalıpları oluşturmada ve bilişsel gelişmede gecikmeler ve sapmalarla izlenen bir gelişim sorunu olarak kabul edilmektedir. Her insan dünyaya farklı özelliklerle gelmektedir. Herkesin kendine has fiziksel, duygusal ve sosyal yapısı vardır. Herkes için gerekli olan eğitim, otizmli çocuklarımız için aynı zamanda bir tedavi yöntemi olduğundan, büyük önem arz taşımaktadır. Erken teşhisle birlikte verilecek özel eğitim otizmli çocuklarımızı toplumsal hayata kazandıracaktır.
Otizmli bireylerin çocukluktan itibaren önyargı ve ayrımcılığa maruz kalmadan nitelikli eğitim alabilmelerini temin etmek ve onlara daha iyi bir yaşam sağlamak, başta otizmli çocuklarımızın aileleri olmak üzere toplumumuzun her bireyinin görevidir. Devletimiz, otizmli çocuklarımızın daha iyi şartlara kavuşabilmesi için tüm imkânlarını seferber etmektedir. Onların sosyal hayatta yer alabilmeleri ve kendi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca bağımsız karşılayabilmelerini arzu ediyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle; “Dünya Otizm Farkındalık Günü” vesilesiyle otistik çocuklarımızı en samimi duygularımla kucaklıyor, ailelerine ve onlar için fedakârlık gösteren eğitimcilerimize de içtenlikle teşekkür ediyorum” dedi.
Son Yazılar
- “Büyük bir cesaret ve özveriyle görev yapan kahraman itfaiyecilerimiz toplumumuzun en güvenilir teminatıdır” 25 Eylül 2026
- İnşaat Sektörümüzün Güçlenmesi, Kırklareli Ekonomisinin Gelişimine Önemli Katkı Sağlayacaktır” 24 Eylül 2026
- “İş Dünyamızın Görüş ve Önerileri, Kırklareli’nin Geleceği İçin Büyük Önem Taşıyor” 24 Eylül 2026
- “Güneş enerjisi sistemleri yalnızca enerji üretimi açısından değil, sürdürülebilir yapıların oluşturulması içinde değerlendirilmelidir” 24 Eylül 2026
- Yönetim Kurulu Başkanımız Soner Ilık, İnşaat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilciliği ile oda üyelerine yönelik “İş Birliği Protokolü” imzaladı 24 Eylül 2026
Kategoriler
- Bilgiler (2)
- Duyurular (376)
- Gelişen Kent Kırklareli (11)
- Genel (11)
- İhracat (5)
- silider (2.752)
- Turizm (1)
- Turizm Kenti Kırklareli (3)
- Uncategorized (23)
- Üretim Kenti Kırklareli (3)
- Yaşayan Kent Kırklareli (2)
- yenislider (6)


