“Meslek Liseleri’nin önemi, Korona Virüsü ile mücadelede bir kez daha iyi anlaşıldı”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Eğitim Kurulu Raportörü ve Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık, tüm dünyayı etkisi altına alan Korona Virüsü ile Türkiye’nin verdiği mücadelede Meslek Liseleri’nin öneminin bir kez daha ön plana çıktını ifade etti.
* “Meslek Liseleri’nin hak ettiği seviyeye gelmesi için çalışıyoruz”
Mesleki Eğitim’in ulusal çapta hak ettiği seviyeye gelmesi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Eğitim Kurulu olarak çalıştıklarını ifade eden KTSO Başkanı Soner Ilık; “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) öncülüğünde Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası ve şahsım olarak Mesleki Eğitim’in öneminin farkındayız. Bu alandaki çalışmaları geliştirmek adına TOBB Mesleki Eğitim Kurulu’nda raportör olarak görev alıyor, Mesleki Eğitim’in ulusal çapta hak ettiği seviyeye gelmesi için çaba gösteriyorum. Meslek Liseleri, Mesleki Eğitim Merkezleri ve buralardan yetişen Kalifiyeli Meslek Elemanları Türkiye’nin kalkınması için çok önem arz etmektedir” dedi.

* “Korona Virüs ile mücadelede Meslek Liseleri büyük bir sorumluluk yüklenmiştir”
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’nin de Korona Virüsü ile mücadelesinde Antibakteriyel Dezenfektan ve Ağız Maskeleri’nin büyük önem taşıdığına dikkat çeken KTSO Başkanı Soner Ilık, bu sorunun çözümünde Meslek Liseleri’nin büyük bir sorumluluk yüklendiğini belirterek şunları kaydetti:
“Antibakteriyel Dezenfektan ve Ağız Maskeleri’nin üretimi ve dağıtımı konusunda her zamanki gibi bazı kendini bilmez kişi ve kişiler fırsatçılığını gösterip, yine ortaya çıktılar. Bu fırsatçılara en güzel cevabı, yıllardır sesini duyurmaya çalıştığımız Meslek Liseleri, Mesleki Eğitim Merkezleri ve Halk Eğitimi Merkezleri ülkesinin düştüğü zor durumda yanında olarak verdi.

Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma kapsamında dikilen Ağız Maskeleri ile Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü’ne bu zor günlerde büyük bir destek sağlanarak, güzel bir dayanışma örneği sergilendi.
Türkiye genelinde de örnek verecek olursak; Kütahya’daki Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde Antibakteriyel Hipoklorit Esaslı Yüzey Temizleyici üretimi yapılırken günde 40 ton kapasiteyle çalışan 50 çeşit Temizlik Ürünü üreten Samsun Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Antibakteriyel Dezenfektan üretiminde merdiven altı üretimlere darbe vurdu. Bunun yanında yurt genelinde sayısız Mesleki Eğitim Merkezleri gibi Halk Eğitimi Merkezleri’nin ilgili bölümlerinde Ağız Maskeleri dikerek bulundukları bölgeye dağıtımlarını sürdürüp ülkelerinin bu zor zamanında yanında olduklarını göstermişlerdir.
Mesleki Eğitim çatısı altında gösterilen eğitim kurumları içinde sözünü ettiğim ülkenin üretim ve istihdamına hatta küresel salgında önemli yararları bulunan Meslek Liseleri’ne, Mesleki Eğitim Merkezleri’ne daha fazla önem verilmeli, daha fazla devlet desteği sunulmalıdır. Meslek Liseleri yüklendikleri bu büyük sorumluluk ile Mesleki Eğitim alanındaki ana damarlarımızdan birisi olduğunu bir kez daha ispatlamıştır.”
Son Yazılar
- “Farklı Meslek Gruplarıyla Kurduğumuz Güçlü İletişim, İlimizin Ekonomik ve Sosyal Gelişimine Değer Katıyor” 13 Ekim 2026
- “İş İnsanlarımızla Kurduğumuz Güçlü İletişim ve Dayanışma, Kentimizin Kalkınma Yolculuğuna Güç Katıyor” 13 Ekim 2026
- “Edirne Ticaret Borsası Seçimlerinin Edirne’mize ve İş Dünyamıza Hayırlı Olmasını Diliyorum” 12 Ekim 2026
- Yönetim Kurulu Başkanımız Soner Ilık’a, Hasan Hüseyin Kayan’dan Tebrik ve Teşekkür Ziyareti 12 Ekim 2026
- “Trakya’nın Ekonomik Gücünü Birlik, Beraberlik ve Ortak Akılla Daha İleriye Taşıyacağız” 12 Ekim 2026
Kategoriler
- Bilgiler (2)
- Duyurular (377)
- Gelişen Kent Kırklareli (11)
- Genel (11)
- İhracat (5)
- silider (2.794)
- Turizm (1)
- Turizm Kenti Kırklareli (3)
- Uncategorized (23)
- Üretim Kenti Kırklareli (3)
- Yaşayan Kent Kırklareli (2)
- yenislider (6)


