KTSO’da “Sorumlu Emlak Danışmanı MYK Sınavları” yapıldı

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ve TOBB MEYBEM A.Ş. işbirliğinde “Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Sınavları” kapsamında “Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 Sınavları” 01-02 Ekim 2019 tarihleri arasında Kırklareli TSO hizmet binasında gerçekleştirildi.

Alınması Zorunlu Mesleki Yeterlilik Belgeleri kapsamında yer alan Sorumlu Emlak Danışmanlığı ile ilgili olarak Zingat.com BZB Pazarlama Sorumlusu Ferhat Şirin tarafından katılımcılara eğitim toplantısı düzenlendi.

Şirin tarafından; Zingat.com tanıtımının ardından Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği, Türkiye’deki Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Sistemi ve Yetki Belgesi’ne daire hususlar anlatıldı. Taşınmaz Ticaretiyle Yönetmeliği ile birlikte hayatımıza giren “Yetki Belgesi” ve “Mesleki Yeterlilik Belgesi” gibi kavramları aydınlatmanın yanı sıra belge zorunluluğunun emlak sitelerine yansımasının nasıl olacağına değinildi. İlk bölümün sonunda soru-cevap şeklinde katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

Ardından “Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı”na hazırlık eğitimine geçildi. Sınavın tüm birimlerini ayrıntılı biçimde incelenerek, bilinmesi ve yetkinlik sahibi olunması gereken konular detaylı olarak anlatıldı. Katılımcılarla gerekli dokümanlar paylaşıldı.
Eğitim Toplantısı’nın ardından; TOBB MEYBEM Değerlendiricisi Aykut Özpolat tarafından Yazılı ve Uygulamalı olarak iki aşamada gerçekleştirilen sınavlarda başarılı olan Emlakçılar “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” almaya hak kazanacaklar.
Son Yazılar
- “Büyük bir cesaret ve özveriyle görev yapan kahraman itfaiyecilerimiz toplumumuzun en güvenilir teminatıdır” 25 Eylül 2026
- İnşaat Sektörümüzün Güçlenmesi, Kırklareli Ekonomisinin Gelişimine Önemli Katkı Sağlayacaktır” 24 Eylül 2026
- “İş Dünyamızın Görüş ve Önerileri, Kırklareli’nin Geleceği İçin Büyük Önem Taşıyor” 24 Eylül 2026
- “Güneş enerjisi sistemleri yalnızca enerji üretimi açısından değil, sürdürülebilir yapıların oluşturulması içinde değerlendirilmelidir” 24 Eylül 2026
- Yönetim Kurulu Başkanımız Soner Ilık, İnşaat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilciliği ile oda üyelerine yönelik “İş Birliği Protokolü” imzaladı 24 Eylül 2026
Kategoriler
- Bilgiler (2)
- Duyurular (376)
- Gelişen Kent Kırklareli (11)
- Genel (11)
- İhracat (5)
- silider (2.752)
- Turizm (1)
- Turizm Kenti Kırklareli (3)
- Uncategorized (23)
- Üretim Kenti Kırklareli (3)
- Yaşayan Kent Kırklareli (2)
- yenislider (6)


