+9 (0288) 212 43 25
ktso@kirklarelitso.org.tr
  • Hakkımızda
    • Organizasyon Şeması
    • Oda Tarihçesi
    • Meclis
    • Yönetim Kurulu
    • Meslek Komiteleri
    • Kurul ve Komisyonlar
    • Çalışma Arkadaşlarımız
    • Vizyon / Misyon / Politikalarımız
    • KVKK Aydınlatma Metni
  • Oda Hizmetleri
    • Ticaret Sicil İşlemleri
      • Limited Şirketleri
      • Anonim Şirketler
      • Kooperatif Şirketler
    • Oda Sicil İşlemleri
      • Yerli Malı Belgesi
      • Kapasite Raporu
      • Sayısal Takograf
      • K Belgesi
      • Fatura Tasdik
      • Sigorta Levhası
    • Dış Ticaret
      • Ülke Raporları
      • Faaliyet Raporları
      • İhracatçı Firmalar
      • Dış Ticaret Verileri
      • Dış Ticaret İstihbarat Merkezi
    • Diğer Hizmetler
      • Fire ve Zayiat Oranları
      • Vize İşlemleri
      • Tarifeler
  • ONLINE İŞLEMLER
  • Haberler & Bültenler
    • HABERLER
    • Duyurular
    • Aylık Bültenler
  • İletişim
Türkçe
English

KTSO Başkanı Soner Ilık, TOBB Mesleki Eğitim Kurulu’nun Video Konferans Toplantısı’na katıldı

10 Nisan 2020

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık Raportörü olduğu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Eğitim Kurulu’nun video konferans ile gerçekleştirdiği toplantıya katıldı.

10 Nisan 2020 Cuma günü saat 11.30’da TOBB Mesleki Eğitim Kurulu Sorumlu TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Büyüksimitçi başkanlığında video konferans ile gerçekleştirilen toplantıda kurul üyeleri de yer aldı.

* “Mesleki Eğitim’in yaygınlaştırılması için çalışıyoruz”

Mesleki Eğitim’in ulusal çapta hak ettiği seviyeye gelmesi için çaba gösterdiğini ifade eden Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık; “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) öncülüğünde Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası ve şahsım olarak mesleki eğitimin öneminin farkındayız. Bu alandaki çalışmaları geliştirmek adına TOBB Mesleki Eğitim Kurulu’nda Raportör olarak görev alıyor mesleki eğitimin ulusal çapta hak ettiği seviyeye gelmesi için çaba gösteriyorum.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında imzalanan Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü ile 81 İl’de 81 Pilot Okul Projesi’ni başlattık.  Bu proje ile mesleki eğitim ve reel sektörü birbirine entegre edecek adımı attık. İl il yapılacak çalışmalar ile her ilin ihtiyacına göre müfredatlar geliştirilecek ve ildeki firmaların nitelikli eleman ihtiyacı karşılanacak. Meslek Liseleri’nin müfredatlarının oluşturulmasında ilgili kamu kurumlarımız ve özel sektör temsilcilerimizle birlikte hareket ediyoruz.

Mesleki öğrenim gören öğrencilerin staj olanaklarının geliştirilmesini de çok önemli görüyoruz. Okullarda aldıkları teorik ve pratik eğitimi gerçek işletme ortamında deneyimlemeleri öğrenim süreçlerinin önemli bir parçası. Bunları da arttırmamız gerekiyor. Bu konuya da yeni müfredatta ve üniversite ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalarda öncelik veriyoruz” dedi.

* “Yaşadığımız süreçte Meslek Liseleri’nin önemi bir kez daha iyi anlaşıldı”

Tüm dünyanın ve ülkemizin Korona Virüsü ile mücadele ettiği bu süreçte Meslek Liseleri’nin öneminin bir kez daha iyi anlaşıldığını belirten KTSO Başkanı Soner Ilık; “Antibakteriyel Dezenfektan ve Ağız Maskeleri’nin üretimi ve dağıtımı konusunda her zamanki gibi bazı kendini bilmez kişi ve kişiler fırsatçılığını gösterip, yine ortaya çıktılar. Bu fırsatçılara en güzel cevabı, yıllardır sesini duyurmaya çalıştığımız Meslek Liseleri, Mesleki Eğitim Merkezleri ve Halk Eğitimi Merkezleri Ağız Maskeleri dikerek bulundukları bölgeye dağıtımlarını sürdürüp ülkelerinin bu zor zamanında yanında olduklarını göstermişlerdir.

Mesleki Eğitim çatısı altında gösterilen eğitim kurumları içinde sözünü ettiğim ülkenin üretim ve istihdamına hatta küresel salgında önemli yararları bulunan Meslek Liseleri’ne, Mesleki Eğitim Merkezleri’ne daha fazla önem verilmeli, daha fazla devlet desteği sunulmalıdır. Meslek Liseleri yüklendikleri bu büyük sorumluluk ile Mesleki Eğitim alanındaki ana damarlarımızdan birisi olduğunu bir kez daha ispatlamıştır.

Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefleyen ülkemizde mesleki eğitimin iyileştirilmesi için hükümetimiz, meslek örgütlerimiz, yerel kamu kurumlarımız pek çok program yürütüyor. Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu programların ilimizde uygulanması noktasında sorumluluk üstleniyoruz” dedi.

Görüntüleme 123
Önceki yazı
“Türk Polis Teşkilatımız 175. Kuruluş Yıldönümü’nü gururla kutluyor”
Sonraki yazı
KTSO Başkanı Ilık, video konferans yöntemiyle yapılan Facebook İstasyonlar Koordinasyon Toplantısı’na katıldı

Son Yazılar

  • “Bayramın güzelliği; komşumuzun evinde de huzur ve sevinç varsa anlam kazanır” 6 Haziran 2025
  • Yönetim Kurulu Başkanımız Soner Ilık, Kırklareli Manşet Haber Gazetesi Sahibi Sedat Evren’i Ağırladı 5 Haziran 2025
  • “Tek yaşam alanımız olan dünyamızı yaşanır kılmak, hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur” 5 Haziran 2025
  • Yönetim Kurulu Başkanımız Soner Ilık’tan, KLÜ Rektörü Prof. Dr. Rengin Ak’a “Hayırlı Olsun” Ziyareti 4 Haziran 2025
  • Yönetim Kurulu Başkanımız Soner Ilık, Güneş Kozmetik ve Eczane Sahibi Ecz. Güneş Küllü’yü Ağırladı 3 Haziran 2025

Kategoriler

  • Bilgiler (2)
  • Duyurular (291)
  • Gelişen Kent Kırklareli (11)
  • Genel (4)
  • İhracat (5)
  • silider (1.833)
  • Turizm (1)
  • Turizm Kenti Kırklareli (3)
  • Uncategorized (23)
  • Üretim Kenti Kırklareli (3)
  • Yaşayan Kent Kırklareli (2)
  • yenislider (6)
Cumhuriyet Mahallesi, 32. Sokak, Karabulut Yapı Sitesi, No:2A / A Blok, Zemin Kat No:38 Merkez/KIRKLARELİ
(0288) 212 43 25
ktso@kirklarelitso.org.tr
Facebook
Instagram
X

Son Gelişmeler

“Bayramın güzelliği; komşumuzun evinde de huzur ve sevinç varsa anlam kazanır”
Yesterday, 06:54
Yönetim Kurulu Başkanımız Soner Ilık, Kırklareli Manşet Haber Gazetesi Sahibi Sedat Evren’i Ağırladı
5 Haz, 14:02
“Tek yaşam alanımız olan dünyamızı yaşanır kılmak, hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur”
5 Haz, 08:21

HAKKIMIZDA

  • Organizasyon Şeması
  • Oda Tarihçesi
  • Meclis
  • Yönetim Kurulu
  • Meslek Komiteleri
  • Kurul ve Komisyonlar
  • Çalışma Arkadaşlarımız
  • Vizyon / Misyon / Politikalarımız

© 2024 Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası | Her Hakkı Saklıdır. | Uygulama & Tasarım RenkAs Bilişim