+9 (0288) 212 43 25
ktso@kirklarelitso.org.tr
  • Hakkımızda
    • Organizasyon Şeması
    • Oda Tarihçesi
    • Meclis
    • Yönetim Kurulu
    • Meslek Komiteleri
    • Kurul ve Komisyonlar
    • Çalışma Arkadaşlarımız
    • Vizyon / Misyon / Politikalarımız
    • KVKK Aydınlatma Metni
  • Oda Hizmetleri
    • Ticaret Sicil İşlemleri
      • Limited Şirketleri
      • Anonim Şirketler
      • Kooperatif Şirketler
    • Oda Sicil İşlemleri
      • Yerli Malı Belgesi
      • Kapasite Raporu
      • Sayısal Takograf
      • K Belgesi
      • Fatura Tasdik
      • Sigorta Levhası
    • Dış Ticaret
      • Ülke Raporları
      • Faaliyet Raporları
      • İhracatçı Firmalar
      • Dış Ticaret Verileri
      • Dış Ticaret İstihbarat Merkezi
    • Diğer Hizmetler
      • Fire ve Zayiat Oranları
      • Vize İşlemleri
      • Tarifeler
  • ONLINE İŞLEMLER
  • Haberler & Bültenler
    • HABERLER
    • Duyurular
    • Aylık Bültenler
  • İletişim
Türkçe
English

“Kırklareli Üniversitesi’nin “GIDA İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ” olması ilimiz ve bölgemiz için çok önemli”

9 Şubat 2022

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık ile Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür,  Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’nın da paydaşı olduğu “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi” kapsamında Kırklareli Üniversitesi’nin “GIDA İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ” olması ile ilgili gerekli detay ve gelişmeleri değerlendirdi.

* KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık; “Kırklareli Üniversitesi’nin “GIDA İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ” olması ilimizin ve bölgemizin kalkınmasına büyük katkısı olacak”

Kırklareli Üniversitesi’nin “GIDA İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ” olmasının ilimiz ve bölgemiz açısından büyük önem arz ettiğini ifade eden Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık; “Odamızın da paydaşı olduğu Kırklareli Üniversitesi’nin hazırlayıp yürüttüğü ve 32 Üniversite arasında 5 Pilot Üniversite olmaya hak kazanan Kırklareli Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi” kapsamında, iç ve dış paydaşlardan elde edilen veriler sonucunda  “GIDA” alanında İhtisaslaşacak Yükseköğretim Kurumu olarak belirlendi. Kırklareli Üniversitesi bu proje ile hem Kırklareli’ne hem de bölgemize hitap etmeyi hedefliyor.  Proje ile ilimizde Süt ve Süt Ürünleri başta olmak üzere Yerel Gıda Ürünleri, Tarım ve Hayvancılık alanında bilimsel çalışmalar yürütülecek, firmaların ve sektörlerin gelişimi desteklenecek.

İlimizde bulunan işletmelerimizin %21’ini Gıda ve %7’sini Tarım ve Hayvancılık oluşturmaktadır. Bölgemizin kalkınmasında özellikle etkili olan Ana Gıda Sektörü Süt ve Süt Ürünleridir. Kırklareli, Marmara Bölgesi’nin süt ihtiyacının %30’unu karşılamaktadır. Bunun yanı sıra; Et ve Et Ürünleri, Arıcılık, Arı Ürünleri, Bağcılık ve Üzüm Ürünleri de bölgemiz ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Kırklareli Üniversitesi ile çiftçilerin, imalatçıların, küçük ve orta ölçekli işletmelerin, kooperatiflerin daha yakın işbirliği içinde çalışması; Kırklareli’ne özgü ürünlerin hem kalitesinin geliştirilmesi hem de yerel markalar ile coğrafi işaretler geliştirilmesine olanak sağlamaktadır. Kırklareli Üniversitesi bünyesindeki Gıda AR-GE ve Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’nde; yeni ürün geliştirme, atık ve yan ürün yönetimi, markalaşma, dijitalleşme, eğitim ve danışmanlık faaliyetleri gerçekleştirilecek. Bu çalışmalar kapsamında ilimizin halen kullanılmayan kaynaklarının kullanılmasının yanı sıra, yeni ekonomik kazançların üretilebilmesine ve gıda üretiminde sürdürülebilirliliğin sağlanmasına da katkı sunacaktır. Bilimsel çalışmalarıyla ürün çeşitliliği ve ürünlerden elde edilecek katma değeri geliştirmenin yanı sıra markalaşma, nitelikli insan kaynağının geliştirilmesi, istihdam, üretim süreçlerinde teknolojinin geliştirilmesi, gıda güvenliği gibi pek çok konuda katkı sağlayacak projede emeği geçen başta Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Şengörür olmak üzere herkese teşekkür ederim” dedi.

Görüntüleme 96
Önceki yazı
KTSO Başkanı Soner Ilık, Başhekim Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok’a “Hayırlı Olsun” ziyaretinde bulundu
Sonraki yazı
KTSO Başkanı Soner Ilık,  Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşcu’yu ziyaret etti

Son Yazılar

  • Yönetim Kurulu Başkanımız Soner Ilık, “TOBB Türkiye Ekonomi Şurası”na katıldı 23 Mayıs 2025
  • Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 7. Meslek Komitesi Üyeleri’ni Ağırladık 22 Mayıs 2025
  • Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi 6. Cadde – 114 Ada 7 Parsel Cephesi Sınırına Yapılacak Zemin Etüt Raporu ve İstinat Duvarı Proje Hizmeti Alım İşi İhalesi 21 Mayıs 2025
  • “Karar Mekanizmalarına Yönelik Politika Belgesi’nin Hazırlanması Etkinliği”ni Gerçekleştirdik 21 Mayıs 2025
  • “Kırklareli TSO Bölgesel Topluluk Merkezi İstasyon Kırklareli”nde, “Çocuklara Özel MBot: Robotik Kodlama Eğitimi” Verildi 21 Mayıs 2025

Kategoriler

  • Bilgiler (2)
  • Duyurular (288)
  • Gelişen Kent Kırklareli (11)
  • Genel (4)
  • İhracat (5)
  • silider (1.819)
  • Turizm (1)
  • Turizm Kenti Kırklareli (3)
  • Uncategorized (23)
  • Üretim Kenti Kırklareli (3)
  • Yaşayan Kent Kırklareli (2)
  • yenislider (6)
Cumhuriyet Mahallesi, 32. Sokak, Karabulut Yapı Sitesi, No:2A / A Blok, Zemin Kat No:38 Merkez/KIRKLARELİ
(0288) 212 43 25
ktso@kirklarelitso.org.tr
Facebook
Instagram
X

Son Gelişmeler

Yönetim Kurulu Başkanımız Soner Ilık, “TOBB Türkiye Ekonomi Şurası”na katıldı
Yesterday, 19:06
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 7. Meslek Komitesi Üyeleri’ni Ağırladık
22 May, 15:57
Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi 6. Cadde – 114 Ada 7 Parsel Cephesi Sınırına Yapılacak Zemin Etüt Raporu ve İstinat Duvarı Proje Hizmeti Alım İşi İhalesi
21 May, 16:11

HAKKIMIZDA

  • Organizasyon Şeması
  • Oda Tarihçesi
  • Meclis
  • Yönetim Kurulu
  • Meslek Komiteleri
  • Kurul ve Komisyonlar
  • Çalışma Arkadaşlarımız
  • Vizyon / Misyon / Politikalarımız

© 2024 Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası | Her Hakkı Saklıdır. | Uygulama & Tasarım RenkAs Bilişim