Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile Kırklareli Ticaret Borsası (KTB), Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu ile Trakya Turizm ve Gastronomi Derneği tarafından düzenlenen “Kırklareli&Lüleburgaz Şarap, Peynir, Hardaliye ve Siyez Gastronomi Turu” etkinliği kapsamında İstanbul’daki 5 Yıldızlı Otellerin ve Fine Dining Restoranların Mutfak Şefleri’ni ağırladı.
* Gusto Celepoğlu Konağı’nda Peynir, Şarap ve Hardaliye Tadımı yapıldı
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile Kırklareli Ticaret Borsası (KTB) ve Gusto Celepoğlu Konağı sahibi ve Trakya Turizm ve Gastronomi Derneği Başkan Yardımcısı Jülide Başkur’un evsahipliğinde; 23 Ocak 2019 Çarşamba günü saat 16.00’da Kırklareli’nin Ünlü Peynir ve Şarap Firmaları’nın açtıkları stantlarda Şarap ve Peynir tadımı yapıldı. KTSO Başkanı Soner Ilık ve Yönetim Kurulu Üyeleri stantlardaki üretici ve katılımcılarla sohbetlerde bulundu.
* Ünlü Mutfak Şefleri Muhteşem Gala Yemeği’nde hünerlerini sergilediler
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile Kırklareli Ticaret Borsası’nın (KTB) ana sponsorluğunu üstlendiği etkinliğin Gala Yemeği saat 18.00’de Royal Bilgiç Otel’de Kırklareli Valisi Osman Bilgin ile eşi İlknur Bilgin hanımefendinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Gala Yemeği’nde; Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık, Kırklareli Ticaret Borsası Meclis Başkanı Seyit Ahmet Yılmaz, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neziha Musaoğlu, Kırklareli Defterdarı Mehmet Durusoy, Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil Kahraman, Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu Başkanı Ahmet Karaman, Genel Sekreter Adem Yılmaz, Trakya Turizm ve Gastronomi Derneği Başkanı Özhan Uz ile Başkan Yardımcısı Jülide Başkur ile İstanbul’daki 5 Yıldızlı Otellerin ve Fine Dining Restoranların Mutfak Şefleri yer aldı.
Trakya Turizm ve Gastronomi Derneği Başkan Yardımcısı Jülide Başkur’un açılış ve hoşgeldiniz konuşması ile başlayan programda; Trakya Turizm ve Gastronomi Derneği Başkanı Özhan Uz, Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu Başkanı Ahmet Karaman ile Kırklareli Valisi Osman Bilgin’de birer konuşma yaptı. Marmara Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Mehmet Ali Hatipoğlu ve ekibi tarafından tamamı yerel ürünlerden yapılan; Sütlü Kesme Çorba, Pancar Karpaçiyo Üzerinde Peynirli Biber, Pancar Tuil ile birlikte, Ispanaklı Boşnak Böreği, Kırklareli Peynirleri İle Portakallı Roka Salatası, Kara Kabak Püresi üzerinde Kuzu Kafes, Pişmaniye üzerinde Armut Tatlısı ile ev yapımı Boza, Şarap, Meşrubat, Çay ve Kahve ikram edildi.
Başta Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık ile Kırklareli Ticaret Borsası Meclis Başkanı Seyit Ahmet Yılmaz olmak üzere protokol tarafından katılımcılara “Katılım Sertifikası” ve “Diş Kirası” Hediyesi ile Federasyon Organizasyon ortaklarına Plaket takdiminde bulunuldu.