“İklim Değişikliğine Dayanıklı Sürdürülebilir Arıcılık Eğitimi”nin 2’ncisini Pınarhisar’da Gerçekleştirdik

Başvuru sahibi olduğumuz Demirköy Bal Üretici Derneği’nin ortaklığıyla yürüttüğümüz “İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı (CCAGP) EuropeAid/170484/ID/ACT/TR)” kapsamında CCAGP/560 Referans numaralı Plan Arı: “Istranca Arıcılığının İklim Değişikliğine Uyum Kapasitesinin Artırılması” başlıklı projesi kapsamında “İklim Değişikliğine Dayanıklı Sürdürülebilir Arıcılık Eğitimi”nin 2’ncisini Kırklareli’nin Pınarhisar İlçesi’nde gerçekleştirdik.

Düzenlenen eğitime; Yönetim Kurulu Üyelerimiz Recep Bars, Ahmet Eroğlu, Pınarhisar Bal Üreticileri Derneği Başkanı Sami Taşgit ve Birlik üyeleri katıldı.

Proje ile ilgili olarak yapılan açıklamada; “Projemiz kapsamında iklim değişikliğinden etkilenen savunmasız sektörlerden biri olan arıcılığa yenilikçi çözümler bulmak amaçlanmaktadır. Arıcıların ve bölgedeki diğer aktörlerin düzenlene eğitimler, pilot uygulamalar ve bilgilendirme günleri ile; İklim değişikliğinin neden olduğu bal verimi ve koloni kayıplarını önlemek. Üreticilerin ve sektörün ihtiyaç ve eksikliklerini daha iyi anlamak. Verim kaybından kaynaklanan ekonomik kaybı en aza indirmek. Bölgedeki arıcıların iklim değişikliğine uyum ve azaltma konusundaki kapasitelerini artırmak. İklimle ilgili sosyo-ekonomik sorunları en aza indirerek iklimle ilgili göçü önlemek. Kırklareli arıcılığının katma değerini artırmak ve markalaşmasına katkıda bulunmak. İklim değişikliğine uyum konusunda başarılı saha uygulamaları ve yenilikçi örnekler sunmak. Özellikle karar vericiler olmak üzere çiftçiler, hayvan yetiştiricileri ve ormancılar gibi aktörlerin konu hakkında bilgilendirilmesini ve farkındalıklarının artırılmasını sağlamak. Belirlenen alanda ilan edilen koruma bölgesinin sağlanması ve bölgede saf, katma değeri yüksek, sürdürülebilir arıcılık faaliyetlerine yönelik tehditlerin ortadan kaldırılması amaçlanmaktadır” denildi.




Son Yazılar
- “KOBİ’lerimizin güçlü olması, kent ekonomimizin de güçlenmesi demektir” 6 Ekim 2026
- “Üreten, Yatırım Yapan ve İstihdam Sağlayan Her İşletmemiz Kırklareli’nin Geleceğine Değer Katıyor” 6 Ekim 2026
- “Berber, Kuaför ve Güzellik Salonu İşletmecilerimizin Şehrimize Kattığı Değeri Önemsiyoruz” 6 Ekim 2026
- “Kamu Kurumlarımız, Yatırımcılarımız ve İş Dünyamızla El Ele Vererek Kırklareli OSB’yi Daha Güçlü Bir Geleceğe Taşıyacağız” 5 Ekim 2026
- “Ortak Tarihimizden ve Kültürel Değerlerimizden Güç Alan Kardeşlik Bağımızı Daha da Güçlendireceğiz” 5 Ekim 2026
Kategoriler
- Bilgiler (2)
- Duyurular (377)
- Gelişen Kent Kırklareli (11)
- Genel (11)
- İhracat (5)
- silider (2.780)
- Turizm (1)
- Turizm Kenti Kırklareli (3)
- Uncategorized (23)
- Üretim Kenti Kırklareli (3)
- Yaşayan Kent Kırklareli (2)
- yenislider (6)


