+9 (0288) 212 43 25
ktso@kirklarelitso.org.tr
  • Hakkımızda
    • Organizasyon Şeması
    • Oda Tarihçesi
    • Meclis
    • Yönetim Kurulu
    • Meslek Komiteleri
    • Kurul ve Komisyonlar
    • Çalışma Arkadaşlarımız
    • Vizyon / Misyon / Politikalarımız
    • KVKK Aydınlatma Metni
  • Oda Hizmetleri
    • Ticaret Sicil İşlemleri
      • Limited Şirketleri
      • Anonim Şirketler
      • Kooperatif Şirketler
    • Oda Sicil İşlemleri
      • Yerli Malı Belgesi
      • Kapasite Raporu
      • Sayısal Takograf
      • K Belgesi
      • Fatura Tasdik
      • Sigorta Levhası
    • Dış Ticaret
      • Ülke Raporları
      • Faaliyet Raporları
      • İhracatçı Firmalar
      • Dış Ticaret Verileri
      • Dış Ticaret İstihbarat Merkezi
    • Diğer Hizmetler
      • Fire ve Zayiat Oranları
      • Vize İşlemleri
      • Tarifeler
  • ONLINE İŞLEMLER
  • Haberler & Bültenler
    • HABERLER
    • Duyurular
    • Aylık Bültenler
  • İletişim
Türkçe
English

“Dünyaya örnek olan bir neslin evlatları olmanın haklı gururunu yaşıyoruz”

19 Mayıs 2021

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla yayınladığı mesajında şunları kaydetti:

“19 Mayıs 1919, Ulusumuzun, Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde bağımsız bir ülke olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak için ilk adımını attığı; tüm yokluk ve yoksunluklara karşın emperyalist güçlerin baskıları karşısında tarihinin akışını değiştirmek kararlılığını tüm dünyaya duyurduğu bir gündür. 19 Mayıs 1919’da atılan o ilk adım, ulusumuzun, kendi vatanında, özgür ve bağımsız olarak onuruyla yaşama kararlılığını ilan ettiği, haykırıldığı gündür.

Büyük Önder Atatürk’ün Bandırma Vapuruyla Samsun’a çıktığı ve Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın ilk ateşini yaktığı Milli Mücadelemizin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919 tarihinin üzerinden 102 yıl geçti. O günden sonra yaşanan büyük kurtuluş mücadelemiz, ardından kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Türkiye Cumhuriyeti’nin İlanı, toplumsal hayatımızdaki yenilikler, demokrasi mücadelemiz, tarımsal gelişimimiz, büyük sanayi hamlemiz ve bugün geldiğimiz nokta, dünya tarihine büyük bir destan olarak yazılmıştır.

Bugün, Ulusal Kurtuluş Savaşı ile dünyaya örnek olan bir neslin evlatları olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan bağımsızlık mücadelemiz tarihte görülmemiş bir zaferle sonuçlanmıştır. Esareti kabul etmeyeceğini bütün dünyaya şanlı bir mücadele ile ilan eden ulusumuz karşılaştığı bütün zorlukları birlik ve beraberlikten aldığı güçle bertaraf etmektedir ve edecektir.

Büyük Atatürk, bu yolda Türk gençliğine olan güvenini Cumhuriyeti gençlere emanet ederek göstermiştir. Bu kutsal emaneti ancak sorgulayan, araştıran, okuyan, bilimin peşinden giden, yeteneklerini geliştiren, sürekli daha iyiyi hedef edinen gençlerimiz daha ileriye taşıyacaktır.

Bu büyük destanı, Türkiye’nin inanılmaz başarı hikâyesini devam ettirecek olan dinamik, Gazi Mustafa Kemal’in de ifade ettiği gibi gençlerimizdir. Onların gözlerindeki ışık, içlerindeki araştırmacı, girişimci ruh bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyenin en ileri noktasına ulaştıracaktır. Türk iş dünyası olarak, bizlerden sonra gelecek genç nesillerin hayatın her alanında geçmiş başarıları daha üst basamaklara taşıyacaklarına olan inancımız sonsuzdur. Yeter ki gençlerimize bu güveni hissettirelim ve onların önünü açalım. Kimsenin endişesi olmasın, gençlerimiz bizi aydınlık yarınlara taşıyacaktır.

Bu düşüncelerle gençlerimizin ve ulusumuzun “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”nı kutluyor; başta 19 Mayıs 1919’da Ulusumuzun yolunu aydınlatan bağımsızlık meşalesini yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Görüntüleme 142
Önceki yazı
KTSO, “Geleceğini Tasarla Projesi Dijital Beceri Geliştirme Programı Lansmanı” düzenleyecek
Sonraki yazı
“Sosyal Güvenlik Teşkilatı toplumun her kesimine hizmet veriyor”

Son Yazılar

  • “Bayramın güzelliği; komşumuzun evinde de huzur ve sevinç varsa anlam kazanır” 6 Haziran 2025
  • Yönetim Kurulu Başkanımız Soner Ilık, Kırklareli Manşet Haber Gazetesi Sahibi Sedat Evren’i Ağırladı 5 Haziran 2025
  • “Tek yaşam alanımız olan dünyamızı yaşanır kılmak, hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur” 5 Haziran 2025
  • Yönetim Kurulu Başkanımız Soner Ilık’tan, KLÜ Rektörü Prof. Dr. Rengin Ak’a “Hayırlı Olsun” Ziyareti 4 Haziran 2025
  • Yönetim Kurulu Başkanımız Soner Ilık, Güneş Kozmetik ve Eczane Sahibi Ecz. Güneş Küllü’yü Ağırladı 3 Haziran 2025

Kategoriler

  • Bilgiler (2)
  • Duyurular (291)
  • Gelişen Kent Kırklareli (11)
  • Genel (4)
  • İhracat (5)
  • silider (1.833)
  • Turizm (1)
  • Turizm Kenti Kırklareli (3)
  • Uncategorized (23)
  • Üretim Kenti Kırklareli (3)
  • Yaşayan Kent Kırklareli (2)
  • yenislider (6)
Cumhuriyet Mahallesi, 32. Sokak, Karabulut Yapı Sitesi, No:2A / A Blok, Zemin Kat No:38 Merkez/KIRKLARELİ
(0288) 212 43 25
ktso@kirklarelitso.org.tr
Facebook
Instagram
X

Son Gelişmeler

“Bayramın güzelliği; komşumuzun evinde de huzur ve sevinç varsa anlam kazanır”
6 Haz, 06:54
Yönetim Kurulu Başkanımız Soner Ilık, Kırklareli Manşet Haber Gazetesi Sahibi Sedat Evren’i Ağırladı
5 Haz, 14:02
“Tek yaşam alanımız olan dünyamızı yaşanır kılmak, hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur”
5 Haz, 08:21

HAKKIMIZDA

  • Organizasyon Şeması
  • Oda Tarihçesi
  • Meclis
  • Yönetim Kurulu
  • Meslek Komiteleri
  • Kurul ve Komisyonlar
  • Çalışma Arkadaşlarımız
  • Vizyon / Misyon / Politikalarımız

© 2024 Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası | Her Hakkı Saklıdır. | Uygulama & Tasarım RenkAs Bilişim