+9 (0288) 212 43 25
[email protected]
  • Hakkımızda
    • Organizasyon Şeması
    • Oda Tarihçesi
    • Meclis
    • Yönetim Kurulu
    • Meslek Komiteleri
    • Kurul ve Komisyonlar
    • Çalışma Arkadaşlarımız
    • Vizyon / Misyon / Politikalarımız
    • KVKK Aydınlatma Metni
  • Oda Hizmetleri
    • Ticaret Sicil İşlemleri
      • Limited Şirketleri
      • Anonim Şirketler
      • Kooperatif Şirketler
    • Oda Sicil İşlemleri
      • Yerli Malı Belgesi
      • Kapasite Raporu
      • Sayısal Takograf
      • K Belgesi
      • Fatura Tasdik
      • Sigorta Levhası
    • Dış Ticaret
      • Ülke Raporları
      • Faaliyet Raporları
      • İhracatçı Firmalar
      • Dış Ticaret Verileri
      • Dış Ticaret İstihbarat Merkezi
    • Diğer Hizmetler
      • Fire ve Zayiat Oranları
      • Vize İşlemleri
      • Tarifeler
  • ONLINE İŞLEMLER
  • Haberler & Bültenler
    • HABERLER
    • Duyurular
    • Aylık Bültenler
  • İletişim
Türkçe
English

“Bağışlanacak her organ bir canın hayata tutunmasına vesile olacaktır”

3 Kasım 2022

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, “Organ ve Doku Bağışı Haftası” dolayısıyla yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:

“Her yıl 3-9 Kasım “Organ ve Doku Bağış Haftası” kapsamında, organ bağışı ve naklinin yaygınlaştırılmasına yönelik etkinlikler yapılmakta, yapılan bu etkinlikler organ bağışına duyarlılığı artırmakla beraber, organ bağışında istenilen düzeye ulaşılamamaktadır.

Organ Nakli; vücutta görevini yapamayan bir organın yerine canlı bir vericiden veya ölüden alınan sağlam ve aynı görevi üslenecek bir organın nakledilmesi işlemidir. Unutmamak gerekir ki, her bağış yeni bir hayattır. Ülkemizde organ bağışları Sağlık Bakanlığı kontrolü ve denetiminde yapılmaktadır.

Unutmamamız gereken en önemli hususlardan biri de, bir gün bizim de organ nakline ihtiyaç duyabileceğimizdir. Bunun bilinciyle organ bağışının önemini vurgulamak, bu konuda duyarlılığı artırmak için her türlü çaba ve gayreti göstermeliyiz.

Organ bağışı, kan bağışı gibi yaygınlaştığı zaman başarıya ulaşılmış olacaktır. Organ nakli bekleyen hastaların yeniden yaşama tutunmalarının tek yolu bağışlanacak organlardır. Bu nedenle, organ bağışı kan bağışı kadar önemlidir. Bağışlanacak her organ bir canın hayata tutunmasına vesile olacaktır. Yapılan maddi bağışlarla ihtiyaç sahiplerine aş, iş, barınacak yer ve kıyafet temin edebiliriz, ancak onları tekrar hayata döndürecek çarpan bir kalp, nefes alan bir akciğer, görmesini sağlayacak bir göz olamayız. Sağlığımız yerinde olmadığı zaman yiyecek ekmeğin, giyecek kıyafetin de hiçbir anlamı yoktur.

Organ bağışı yapmak isteyen vatandaşlar, il sağlık müdürlükleri, hastaneler, organ nakli yapan merkezler, aile hekimliklerine başvurabilir, detaylı bilgi alabilirler. Organ bağışı yapmak isteyen kişiler, belirtilen yerlere başvuru yaparak iki tanık huzurunda bir belge imzalayarak organ bağışı kartına sahip olurlar. Organ bağışı kartını alan kişinin, bağış kartını her zaman üzerinde taşıması gerekmektedir. 18 Yaş ve üzeri akli dengesi yerinde olan herkes organ bağışı yapabilir ve organ bağışı kartı sahibi olabilir.

Yaşam umudunu kaybetmekte olan binlerce hastamız için yeni umut pencereleri açmak üzere tüm halkımızı organ bağışı konusunda daha duyarlı olmaya ve organ bağışı yapmaya davet ediyor, herkese sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.”

Görüntüleme 571
Önceki yazı
Kofçaz Serhadspor Kulübü’nden, KTSO Başkanı Soner Ilık’a “Hayırlı olsun” ziyareti
Sonraki yazı
“Kırklareli bu bölgedeki kaynak ile Turizm’in, Tarım’ın ve Jeotermal Enerji’nin Trakya’daki Başkenti olacak”

Son Yazılar

  • “İlimizin Gelişimine Katkı Sağlayan Her Yatırım ve Girişim, Kırklareli’mizin Geleceğine Yapılan Bir Yatırımdır” 2 Kasım 2026
  • “Sanat ve Sanatçılarımız, Şehrimizin Kültürel Zenginliğine Değer Katıyor” 2 Kasım 2026
  • “Aile Bağlarımız, Birlik ve Beraberliğimiz En Büyük Değerlerimizden Biridir” 2 Kasım 2026
  • “Üretime ve Tarımsal Kalkınmaya Katkı Sunan Her Girişim, Kırklareli’mizin Geleceği İçin Büyük Değer Taşıyor” 2 Kasım 2026
  • “Sağlık Sektöründeki Güçlü Yatırımlar, Kırklareli’mizin Gelişimine ve İnsanımızın Yaşam Kalitesine Değer Katıyor” 2 Kasım 2026

Kategoriler

  • Bilgiler (2)
  • Duyurular (380)
  • Gelişen Kent Kırklareli (11)
  • Genel (12)
  • İhracat (5)
  • silider (2.843)
  • Turizm (1)
  • Turizm Kenti Kırklareli (3)
  • Uncategorized (23)
  • Üretim Kenti Kırklareli (3)
  • Yaşayan Kent Kırklareli (2)
  • yenislider (6)
Karakaş Mahallesi, Karakaşbey Sokak No.:10 Merkez/KIRKLARELİ
(0288) 212 43 25
[email protected]
Facebook
Instagram
X

Son Gelişmeler

“İlimizin Gelişimine Katkı Sağlayan Her Yatırım ve Girişim, Kırklareli’mizin Geleceğine Yapılan Bir Yatırımdır”
Dün, 17:44
“Sanat ve Sanatçılarımız, Şehrimizin Kültürel Zenginliğine Değer Katıyor”
Dün, 17:04
“Aile Bağlarımız, Birlik ve Beraberliğimiz En Büyük Değerlerimizden Biridir”
Dün, 16:29

HAKKIMIZDA

  • Organizasyon Şeması
  • Oda Tarihçesi
  • Meclis
  • Yönetim Kurulu
  • Meslek Komiteleri
  • Kurul ve Komisyonlar
  • Çalışma Arkadaşlarımız
  • Vizyon / Misyon / Politikalarımız

© 2024 Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası | Her Hakkı Saklıdır. | Uygulama & Tasarım RenkAs Bilişim