AT tip onaylarını Birleşik Krallık onay kuruluşu VCA’dan temin etmiş olan firmalarımızın dikkatine

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılması nedeni ile halihazırda yaşanan Brexit Süreci’nden ülkemiz pazarına veya AB-27 ülkelerine ürün satan firmaların olumsuz olarak etkilenmemeleri için gerekli tedbirleri almaları gerektiği belirtilerek; “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Odamıza gönderdiği yazısında, Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılması nedeni ile halihazırda yaşanan Brexit Süreci’nin araç, aksam, sistem ve ayrı teknik ünitelere yönelik AT tip onaylarını Birleşik Krallık onay kuruluşu VCA’dan temin etmiş olan ülkemiz pazarına ve /veya AB-27 ülkelerine ürün satan firmalarımızın olası bir anlaşmasız çıkış senaryosunun içerdiği riskleri dikkate alması gerektiği açıklanmıştır.
Yazıda, BREXIT Süreci’nin nasıl gelişeceğine ilişkin belirsizliğin devam ettiği bu süreçte, araç, aksam, sistem veya ayrı teknik üniteler için düzenlenen AT tip onaylarının söz konusu ülkenin onay kuruluşundan temin edilmesine istinaden geçerliliğini devam ettirmesine yönelik AB’nin 10.01.2019 tarihli Resmi Gazetesi’nde yayımlanan (EU) 2019/26 sayılı düzenlemesinden bahsedilmiştir.
Yazıda devamla, firmaların olası bir anlaşmasız çıkış senaryosunun içerdiği riskler nedeniyle ilgili onaylarının geçerliliğini devam ettirebilmek amacıyla (EU)2019/26 sayılı düzenleme kapsamında AB-27 ülkelerinin onay kuruluşlarına başvurarak gerekli tedbirleri almalarında fayda görüldüğü kaydedilmiştir” denildi.
ek_brexit_sureci_bakanlik_yazisi
Son Yazılar
- “Ekonomik ve Sosyal Gelişimimiz İçin İstişare Kültürünü Güçlendirmeye ve Tüm Kesimlerle Diyalog Kurmaya Devam Edeceğiz” 7 Ekim 2026
- “Güvenli ve Nitelikli Yapılaşma, Kırklareli Ekonomisinin Gelişimine Önemli Bir İvme Kazandırıyor” 7 Ekim 2026
- “Şehrimizin Değerli İnsanlarıyla Bir Araya Gelerek Kırklareli’mizin Geleceğini Birlikte Konuşmaya Büyük Önem Veriyoruz” 7 Ekim 2026
- “Esnafımız Kırklareli Ekonomisinin En Önemli Yapı Taşlarından Biridir” 7 Ekim 2026
- “KOBİ’lerimizin güçlü olması, kent ekonomimizin de güçlenmesi demektir” 6 Ekim 2026
Kategoriler
- Bilgiler (2)
- Duyurular (377)
- Gelişen Kent Kırklareli (11)
- Genel (11)
- İhracat (5)
- silider (2.784)
- Turizm (1)
- Turizm Kenti Kırklareli (3)
- Uncategorized (23)
- Üretim Kenti Kırklareli (3)
- Yaşayan Kent Kırklareli (2)
- yenislider (6)


