Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık ile Başkan Yardımcısı Serkan Keser, UNDP Türkiye Ofisi tarafından Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde 6’ncısı düzenlenen “Sosyal Fayda Zirvesi”ne katıldı.
25 Ekim 2019 Cuma günü 10.00-18.15 saatleri arasında Halit Ergenç’in sunumu ile gerçekleştirilen zirvede; T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan “Sıfır Atık Vizyonu” konusunda sunumu ile yer aldı. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Claudio Tomasi’nin de katıldığı 20 Oturum halinde düzenlenen zirveye Türkiye’den ve Dünya’dan konusunda ünlü isimler katıldı.
* Başkan Ilık; “Toplumların daha dayanıklı ve sürdürülebilir bir şekilde inşa edilmesine odaklanması gerekir”
“İklimimiz hızla değişirken, artan eşitsizlikler ve bunlara bağlı krizler, göçler arasında toplumların daha dayanıklı ve sürdürülebilir bir şekilde inşa edilmesine odaklanması gerekir” diyen Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık; “UNDP Türkiye Ofisi tarafından bu kez altıncısı düzenlenen “Sosyal Fayda Zirvesi”ne katılım gösterdik. 20 ayrı oturumun gerçekleştirildiği zirvede, hükümet kanadından isimler, sivil toplumdan temsilciler ve ekibin kendi tabirleriyle “Değişim mimarları ve gelecek odaklı düşünce önderleri” bir araya geldi. “İyiliğe Giden En Kısa Yol” temasıyla konuşmalar düzenlendi.
Dünyamızın bu hızlı değişimi devam ederken, “Sosyal Fayda Zirvesi”de şimdi nereye doğru ilerlediğimiz ve bu sorunların nasıl üstesinden gelebileceğimiz sorusuna odaklandı.
Bu yıl 6’ncısı düzenlenen zirve, değişim mimarları ve gelecek odaklı düşünce önderlerinden oluşan son derece aktif bir topluluğu #2030ŞİMDİ teması etrafında bir araya getirdi. 2030 yılında içinde yaşamak istediğimiz dünyayı keşfetmeyi hedefleyen “Sosyal Fayda Zirvesi”, teknolojinin potansiyelinden dünyamızı daha yaşanır kılmak için nasıl yararlanabileceğimize odaklandı.
* “Sürdürülebilir kalkınma ile ilgili 2030’un sonunda hayata geçmesi beklenen 17 küresel gündem var”
Zirvede “İyiliğe Giden En Kısa Yol” temasıyla konuşmalar gerçekleştirildi. “Sosyal Fayda Zirvesi”nin temel motivasyonu da budur. Dijitalin, teknolojinin, sosyal medyanın, yeni teknolojiler ve genel anlamda inovasyonun ve yenilikçiliğin sosyal faydaya katkısına odaklanır.
Sürdürülebilir kalkınma ile ilgili 2030’un sonunda hayata geçmesi beklenen 17 küresel gündem var. Fayda ya da iyilik derken de kısaca iletişimde kullandığımız bu kavramlardan bahsediyor oluyoruz. Bu gündemler üzerinde dünya liderleri anlaştı ve bu sözleri tutmak gibi bir irade var. Ama bildiğimiz yöntemlerle ilerlersek büyük oranda başarısızlığa uğrayacak.
İşte bu zirve yoluyla odaklanmaya çalışılan şey bu hedeflere de giden yenilikçi fikirler ve kısa yollardı. Sorunlar değişir, evrim geçirirken çözümlerimiz çoğu zaman yerinde sayıyor. Çözümlerin de sorunlar kadar hızlı gelişmesi gerekiyor.
17 küresel amaca baktığımızda hayatın her alanına dokunan amaç ve bunların 169 alt hedefi var. O 169 hedefi ölçmemiz için ülkelerin üretmesi gereken 232 endikatör var. Burada konuşulan konular ise, Türkiye’nin bu 17 amaçtan hangilerinde bir şekilde bir ilerleme sağlayacağı oldu” dedi.