Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Kırklareli merkez Bademlik Mahallesi’nde faaliyet gösteren Belu Gıda Atölyesi sahipleri Nermin Ege ile Güven Ege’yi ziyarete ederek işletmeleri hakkında bilgiler aldı.
Bebekler için ek gıda başlangıç döneminden itibaren güvenle tüketilebilir gıdalar imal ettiklerini ifade eden işletme sahipleri Nermin-Güven Ege şunları kaydetti:
“Taze sebzelerden ve meyvelerden ürettiğimiz bebek çorbalarımız, sebzeli kaşık mamalarımız ve meyveli bebek muhallebilerimiz yüksek protein değerleri ile geleceğimizin teminatı bebeklerimizin beğenilerine sunuyoruz. Sebzeli bebek çorbalarımız, sebzeli kaşık mamalarımız ve muhallebilerimiz, süt ve yumurta alerjisi olan bebeklerimiz için ek gıda başlangıç döneminden itibaren güvenle tüketilebilir. Analizlerimiz Kırklareli Üniversitesi tarafından yapılmakta olup atölyemiz üretim modeli olarakta pilot tesis seçilmiştir. Taze sebzeli bebek çorbalarımız 1 yemek kaşığı çorba, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurarak 1 bardak soğuk su ile 3-4 dakikada hazırlanır. Katkı, koruyucu, kıvam artırıcı gibi hiçbir gıda katkısı içermez. 1 porsiyon sebzeli bebek çorbasını hazırladığınızda bebeğiniz tamamını tüketemez ise ısıtıp tekrar verebilir ya da termos bir kapta muhafaza edebilirsiniz. Kendi bahçelerimizde hiçbir tarımsal ilaç kullanmadan yetiştirdiğimiz taze sebzeleri ve meyveleri atölyemizde çorba, kaşık maması ve bebek muhallebisi şeklinde hazırlıyoruz. Tüm sürecin takipçisi ve tarımsal üretici olmamız sebebi ile de mevsiminde az az sık sık üretim yaparak sürekli taze ek gıdalar hazırlamak için çalışıyoruz. Ek gıda döneminde sebzenin önemini ve bu döneminde meşakkatli bir dönem olduğunu biliyoruz. Bu yüzden sebze tozu, aroması vs. gibi şeyler kullanmadan sadece taze sebzeler ile ek gıdalarımızı hazırlıyoruz. Hem tarımsal üretim hem de imalat süreçlerimiz her zaman denetimlerinize hazırdır.”