Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Kırklareli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Ali Çakır ile Coğrafi İşaret Tescil Belgesi’ni alan; Kırklareli Beyaz Peyniri, Kırklareli Hardaliyesi, Kırklareli Meşe Balı ve Kırklareli Kıvırcık Koyunu’nun daha iyi tanıtılması için yapılabilecek olan çalışmalar hakkında görüşmelerde bulundu.
Kırklareli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Ali Çakır’ın gerçekleştirdiği ziyaretin oldukça verimli geçtiğini ifade eden KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık; “Trakya Mutfak Kültürü, Balkan Ülke Mutfakları, Slow Food, Gastronomi, Kırsal Turizm ve Kalkınma, Turizm İşletmeciliği, Eko Turizm Alanları’nda ilimizde çok yararlı çalışmalara imza atan Ali Çakır hocamızın ziyareti çok verimli oldu. İlimizde Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alan ürünlerimiz olan Kırklareli Beyaz Peyniri, Kırklareli Hardaliyesi, Kırklareli Meşe Balı ve Kırklareli Kıvırcık Koyunu’nun tanıtılması için yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunduk.
Kırklareli Peynirimiz maalesef ya Ezine ya da Edirne Peyniri olarak tüketiciler tarafından biliniyor ve algılanıyor. Biz bu algıyı ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Hardaliyemiz sadece bölgenin ve Kırklareli’nin özel bir ürünü. Bu ürünümüzü tanıtmak için de çalışmalarımız ve girişimlerimiz devam ediyor. Bunun yanında Meşe Balı da çok önemli. Son dönemde yapılan bilimsel araştırmalarda insan sağlığı açısından olumlu etkisi olduğu belirlendi. Kıvırcık Koyunumuz da ilimizde uygulanan “Dönmek İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi” ile birlikte çiftçilerimize destek verilerek üretiminin yaygınlaştırılması için çeşitli çalışmalar yapılıyor.
İlimizdeki Coğrafi İşaretli ürün sayısının arttırılması, ilimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak, tarımsal ürünlerimizin katma değerini yükselterek, üreticimizin refah seviyesini artıracaktır. Bizde bunun için her kesimden konuların uzmanları ile görüşerek yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir alıverişinde bulunuyoruz” dedi.